• Beğendiklerim
  • Henüz Hiç Favori Eklemediniz.
Müşteri Hizmetleri +90 (252) 611 11 19
WhatsApp Destek
× Müşteri Temsilcileri

Muhafazakâr Villalar

Muhafazakâr Villalar
12.01.2023 17:04:32
Muhafazakâr Villalar

Muhafazakâr Villalar

Günümüzde villalar hem şehir yaşamında hem de kırsal yaşamda çok sık rastlamadığımız yapılardır. Geniş alanlarda konumlanmış oldukları için özellikle şehir merkezlerinde hemen hiç görülmezler. Oysa büyük alan ferahlığı başta olmak üzere pek çok açıdan avantajları vardır. Villaları çok sayıda kategori altında toplamak mümkündür. Belli özellikleriyle birbirinde ayrılan villalar her ihtiyaca göre boyut kazanır. Bu ihtiyaçlardan bir tanesi de mahremiyettir. Yeni çağın getirdiği fikir özgürlüğü sayesinde herkes dileğine inanmakta ve dilediği gibi yaşamakta sorgusuz sualsiz özgürdür. Haliyle mahremiyet konusunda hassas kişilere de duyulan saygı sonsuzdur. Bu sebeple her ihtiyaca cevap veren hem turizm hem inşaat sektöründe de mahremiyet isteyenlere göre seçenekler mevcuttur. Bu seçeneklerden ilk akla gelen muhafazakâr villalardır. Bir villa kiralanması veya tatil için kullanılması sırasında mahremiyet konusunda sorun yaşamak istemeyen kişiler için muhafazakâr villalar kesin çözümdür. Muhafazakâr villaların temelde diğer villalardan farkı yoktur: Aynı konfor onlar için de geçerlidir. Özen gösterilen tek fark korunaklı duvarlar ya da genel bir gözden uzaklıktır. Villanın inşası esnasında bu durum göz önünde bulundurularak çevrede görüş alanına girebilecek herhangi bir açı vermemek için duvarların yüksek örülmesi sık gözlenen durumdur. Bunun yanında yüksek duvarı olmayan villalar, sonradan mahremiyet konusuna özel ilgi göstermeleri halinde duvarlar çeşitli materyallerle yükseltilebilir; saydam kısımlar kapatılabilir. Aynı zamanda konutun çevre yerlerdeki gözlemci hizasından daha yüksekte olması ya da ağaçlarla çevrili olması da orayı bir muhafazakâr villa yapar. Yani aslında muhafazakâr villa son derece yaygın ve kullanım biçimi olarak mantıklı kabul edilebilecek konut tipleridir.

Muhafazakâr Villa Tatili   

 Muhafazakâr tatil ilk olarak daha dini algılansa bile herkesin hakkı olan mahremiyeti sağladığı için son derece evrensel bir tatil biçimidir. Muhafazakâr tatilin pek çok biçimi olabilir. Örneğin otellerde bu kadın ve erkek alanlarını ayırarak gerçekleştirilir. Ancak mahremiyet sadece dini inanç doğrultusunda gelişen bir ihtiyaç olmadığı için otellerdeki uygulamalar bazı açılardan sınıfta kalır. Örneğin birlikte tatil yapmak isteyen bir ailede kadın ve erkek bireyler belli faaliyetleri ayrı yerlerde gerçekleştirirler: Yüzmek buna en iyi örnektir. Başka açıdan bakılacak olunursa mahremiyet yalnızca cinsiyet farkları için geçerli değildir: Örneğin bir kadın, tatil sürecini hiç tanımadığı bir kadınla fiziksel mesafe gözetmeksizin geçirmek zorunda değildir. Tüm bu gibi durumlara çözüm olarak muhafazakâr villa tatili benzersiz imkan sağlar. Muhafazakâr villa tatili ile aile dışına mahremiyet gösteren eşler birlikte daha fazla vakit geçirebilirler. Benzer şekilde bir arkadaş grubu da yabancı gözlerce rahatsız edilmeksizin muhafazakâr villalarda diledikleri gibi tatillerini yapabilirler. Muhafazakâr villa tatili çocuklu aileler için de son derece kıymetlidir. Böyle bir villada tatil planlanarak aileler, her şeyden fazla özen gösterilen çocuklarını daha korunaklı bir ortamda bulundurmuş olurlar. Muhafazakâr villalarda yüksek duvar veya diğer konutlara uzak mesafe avantajı olduğu için aslında dolaylı olarak bir nebze de olsa ses yalıtımı da sağlanmış olur. Bu durumu hayvan dostlarıyla tatil yapmak isteyenler fırsata çevirirler. Olası havlama sesi gibi şikayet yaratabilecek konuların negatif yansımaları böylece minimuma indirilmiş olunur. Sonuç olarak muhafazakâr villa tatili öncelikle dini görüşlere bağlı gibi görünse de herkesin yararlanabileceği bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Otellerdekine göre çok daha fazla imkan sağlayan bu tatil türü gitgide popülerleşmeye başlamaktadır.

Muhafazakâr Villa Fiyatları

Kiralık muhafazakâr villalarda çoğu zaman mahremiyet sağlamasıyla alakalı olarak ekstra bir ücret talep edilmemektedir. Diğer villalarda fiyatlandırma nasılsa bu konaklama tipinde de fiyatlandırma aynı şekilde yapılmaktadır. Ancak genel olarak bütçe konusunda villaların özellikleri tatil harcamanızı büyük ölçüde değiştirebilir. Her konuda olduğu gibi, sunulan hizmete göre ücretlendirme boyutu, villa kiralamada da değişiklik gösterir. Bu konuda öncelikle konum çok öncelik taşır. Konumu nedeniyle yoğun tercih edilirliği olan yerlerde fiyatlar diğerlerinden doğal olarak ayrılır. Villanın içi de bu konuda oldukça önemlidir. Genel çapta daha yeni, daha konforlu, daha lüks olan konutların kiralama bedelleri elbette ki daha farklıdır. Dekorasyon da yine bu konuda önem taşır. Bulunulan ortamdaki iyi dekorasyon ruh halinin daha iyi olmasını sağlar, enerjiyi yükseltir. Oyun alanı ve otopark faktörleri de villa fiyatları açısından önemlidir. Özellikle çocuklu aileler açısından elzem olan bu iki özellik maliyete yansısa bile tatili kurtarıcı nitelikte önemlidirler. Fiyatlandırmada en öndeki etkenin ise havuz olduğu söylenebilir. Bir villada havuzun olmaması daha cazip fiyatlarda tatil yapma olanağı doğurur. Buna karşın çoğu kişi için tatil ve yüzmek ayrılmaz ikilidir. Özellikle muhafazakâr villa çerçevesinde havuz konusu daha da önem kazanır çünkü zaten tatilcilerin buraları seçmelerindeki en büyük sebep genellikle havuzdur. Yani daha cazip olması için özel havuzu olmayan bir tercih yapmaktansa muhafazakâr villalar içinde havuzlu olanlardan seçim yapmak sizlere daha unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatır. Havuzlu muhafazakâr villalar içinde de geniş yelpazede fiyat aralığını görmek mümkündür. bunlara ek olarak muhafazakâr villa fiyatlandırması günlük veya uzun süreli kalmaya göre oldukça değişiklik gösterir. Tatilin süresi ne kadar uzarsa günlük olarak düşen pay yüksek oranda azalacaktır.

Havuzlu Muhafazakâr Villa

Villa ve havuz zihinlerde değişmeyen bir ikilidir. Dolayısıyla havuzlu villalar en çok tercih edilen kategoridir. Villa tatillerinin en büyük avantajı olarak özel havuzu olması sıkça duyulan bir yorumdur. Özel olarak muhafazakâr villalara bakıldığında havuzun öneminin daha da arttığı görülür. Genellikle pek çok insanın korunaklı konutlar tercih etmesinin nedeni rahatça yüzmek ve suda vakit geçirmek istemesidir. Beden mahremiyetine önem veren insanların çevrede izleyen göz olma kaygısı olmadan rahatça istediklerini giymeleri ve suya girmeleri oldukça önemlidir. Zaten iç rahatlığı ile hareket edilemediği sürece tatilin anlamı olmadığını söylemek yanlış bir yorum olmayacaktır. Dini inanışı ya da bedenini herhangi bir nedenden yabancı gözlemcilerden uzakta tutmak isteyenler için havuzlu muhafazakâr villa seçimi benzersiz bir avantaj taşır. Bunun yanında havuzlu muhafazakâr villalar aileleri bir araya toplamak için harika bir fırsat yaratır. Otellerde yapılan tatillerde birlikte havuz başında vakit geçiremeyen çiftler bu şekilde birlikte vakit geçirme imkanına sahip olurlar. Bunların yanında yine beden mahremiyeti ve genel mahremiyet duygusuyla, havuzlu muhafazakâr villalar, balayı için sıklıkla tercih edilirler. Çiftler yalnız kalmak için bu tercihi iyi bir yol olarak görmektedir. Çocuklu aileler için de havuzlu muhafazakâr villalar harika bir tatil deneyimi sunar. Minikler havuzun keyfini sürerken aileler korunaklı çevre sayesinde çocuklarının mahremiyeti konusunda endişelenmek zorunda kalmazlar. Bu beraberinde daha fazla iç rahatlığı ve huzur getirir. Böylece konaklama süreci fazlasıyla keyifli hale gelir. Sonuç olarak pek çok farklı sebeple muhafazakâr villaların havuzlu olması son derece avantajlı bir durumdur: Huzurla, mutlulukla, eğlenceli vakitler geçirerek ve özgür davranarak benzersiz bir tatil süreci geçirmenize olanak tanır. Sizler de bir sonraki tatiliniz için havuzlu muhafazakâr villalara göz atabilirsiniz

Muhafazakâr Villa Farkları ve Özellikleri

Muhafazakâr villa denince akla çok farklı şeyler gelebilmektedir. Bunun temel nedeni bilgi eksikliğidir. Muhafazakâr kategorisinde değerlendirilen konutlar için diğerlerinden değişik özellikler olduğu düşünülür ancak bu tamamen yanlıştır. Muhafazakâr villa aslında son derece doğal bir istek sonucu ortaya çıkmıştır: Mahremiyet… Bir muhafazakâr villanın diğerlerinden farkı beraber gelinen grup dışındaki herhangi bir gözden uzak olmasıyla ilgilidir. Bunu yüksek duvarlar, bir takım etrafı kapatıcı materyaller ya da doğal ormanlık ortam sağlar. Bunun dışında diğer yapılarla arasında hiçbir fark olmadığını söylemek yanlış olmaz. Bu bakımdan muhafazakâr villa özelliklerine bakarken kapsayıcı olarak tüm villaların genel özellikleri kıstas alınmalıdır. Öyleyse bir villa da hangi özellikler olmalıdır ki aynı zamanda doğru şekilde muhafazakâr villa tercihi yapılsın? Öncelikle en önemli özellik olarak kişi sayısına uygunluk söylenebilir. Yeterli sayıda yatak odası ve banyo olması rahat etme açısından zorunludur. Özellikle zaten mahremiyete düşkün tatilcilerin bu tercihte bulunduğu göz önünde bulundurulursa kişisel alan faktörü hayli önem kazanır. Bunun yanında konum da oldukça önemlidir. Korunaklılığın ne şekilde sağlandığı konum ile alakalıdır ve bu da seçtiğiniz muhafazakâr villanın özelliklerini belirler. Merkezi yerlerde olan yapılar için yüksek duvar ya da kapatıcı malzemeler kullanılır ve bu estetiği belirler. Doğa içinde yer alan yapılarda ise doğal bir koruma söz konusu olduğu için daha natürel bir tatil süreci geçirmeniz çok olasıdır. Bir başka özellik olarak çocuklara uygunluktan bahsedilebilir. Özellikle çocuklu ailelerin sıkça ziyaret ettiği muhafazakâr villalarda çocuk havuzu, oyun parkı, etkinlik alanı, çocuk yatak odası ya da bebek beşiği gibi özellikler mevcut olabilir. Bunların yanında genel olarak şömine, jakuzi, otopark gibi özellikler de muhafazakâr villaların azımsanmayacak bir kısmında var olan özelliklerdendir.

Muhafazakâr Villa Seçiminde Tavsiyeler

Öncelikle muhafazakâr villayı neden seçtiğini bu seçimi yaparken önemlidir. Balayı, aile tatili, arkadaş buluşması gibi olabilecek farklı nedenler için farklı tercih sonuçları doğacaktır. Bu yüzden ilk aşamada kendi grubunuzu tanımanız önem teşkil eder. Siz ve tatil grubunuz sesten, dışarıdan gelen gürültüden rahatsızlık duyabilecek potansiyele sahipseniz doğanın içinde kurulmuş olan bir muhafazakâr villa tercih etmelisiniz. Bunun ekstra avantajı çevrenizi saran ve doğal bir paravan oluşturan yeşillik olacaktır. Böylece sabah yakından gelen kuş sesleriyle gözünüzü açabilir; ağaçların gölgesinde çayınızı yudumlayabilirsiniz. Muhafazakâr villa seçiminde önemli görülen bir başka tavsiye havuzun özelliklerinin beklenti karşılayacak düzeyde olmasıdır. Unutulmamalıdır ki çoğunlukla suyun keyfini çıkarmak için özel havuzlu korunaklı yerler tercih edilir. bu sebeple havuz genel beklentiyi karşılayacak düzeyde olmalıdır. Bu aşamada boyut, derinlik, ısıtmalı olup olmaması gibi havuz özellikleri dikkate alınmalıdır. Asıl amaç yüzme aktivitesiyse daha uzun havuzlu seçenekler değerlendirilmelidir. Şayet amaç suyun içinde hoşça vakit geçirmekse o zaman mümkünse ısıtmalı ve sığ havuzlar tercih edilebilir. Şezlonglar da bu basamakta önemlidir çünkü güneşlenmek muhafazakâr villaları tercih etmede yine temel taşları oluşturuyor olabilir. Bir başka tavsiye banyo sayılarına dikkat edilmesidir. Tecrübe edenlerin yorumları sonucu yatak odalarında özel banyo bulunması her tatilciyi memnun ederken; mahremiyete ayrıca önem verenleri daha da memnun etmektedir. Bu sayılanlar elbette genel geçer tavsiyelerdir. Herkesin kendine göre dikkat ettiği faktörler vardır. Seçimler esnasında asıl olarak kişisel görüşlerin göz önünde bulundurulması daha sağlıklı bir yöntemdir. 

Balayı İçin Muhafazakâr Villa

Balayı tüm çiftler için çok özel bir anlam taşır. Evlilik sonrası çıkılan ilk tatildir. Herkes bu sürecin çok özel, unutulmaz ve romantik olmasını hayal eder. Bunlar her çiftin ortak gayesi olsa da kişiden kişiye ideal balayı anlayışı da farklılık gösterir. Bazı çiftler gezmekten, yeni yerler görmek ve keşfetmekten keyif alır; bunu romantik bulur. Bazı çiftlerse oturmak, baş başa kalmak ve sohbet etmekten hoşlanır. Yapılan aktivite değiştiği gibi başka pek çok ayrıntı da ideal balayı fikri için değişiklik gösterir. Farklılık gösteren en temel konulardan bir tanesi mekandır. Çiftin nerede tatil yapmak istediği en değişken konudur. Günümüzde seçeneklerin çoğalması seçim yapma işini zorlu hale getirir. Yine de ortak paydada birkaç balayı tatili fikri vardır. Bunlardan bir tanesi elbette ki villa tatilleridir. Özel villa kiralamak balayı için istenen konforu rahatlıkla sağlar. Söz konusu tatilde, çiftler için özellikle önemli başka konu ise mahremiyettir. Çiftler gözden uzak, rahatsız edilmeden bir süreç geçirmek isterler. Bunun en iyi yolu balayı için muhafazakâr villa kiralamaktır. Muhafazakâr villalarda hem kadın hem erkek istediği gibi hareket ederek daha özgür hissedeceklerdir. Üstelik balayı için muhafazakâr villalarda özel hizmetler de olabilmektedir. Süslemelerle ortamın renklendirilmesi ve romantik bir ambiyans sağlanması çifte kendini öze hissettirir. 2 kişi için daha küçük villaların tercih edilebileceğinin unutulmaması gerekir. Bu aynı zamanda hesaplı da bir durumdur. Düğün sonrası harcamaları düşürmek için daha bütçe dostu balayı fikirleri aranmaktadır. Villa kiralamak bu beklentiye yönelik bir çözüm oluşturmakla kalmaz; muhafazakâr bir balayı villası kiralamak daha özgür hissetmenizi de sağlar. Siz de balayınız için bu fikirler üzerinde düşünüyorsanız Müstakil Villam aracılığıyla size en uygun balayı villasını seçebilirsiniz. Geniş fiyat skalasında istediğiniz özellikleri taşıyan seçenek için detaylara ve müsaitlik durumuna kolayca bakabilir ve kiralama işlemini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

Müstakil Villam’da Muhafazakâr Villa Avantajları

Tatil yeri seçimi son derece zorlu bir görevdir. Bazen bunun içinde günlerce araştırma yapılır. Nereye gidileceği, nasıl gidileceği tek tek hesaplanması gereken noktalardır. Ancak karar vermenin zor olmasının yanında oldukça keyifli de bir işlemdir. Bunu keyifli hale getiren bir etmen de Müstakil Villam’dır. İnternet sitesinin kolay kullanımı ve çok sayıda seçenek sunmasıyla keyif veren bir konaklama yeri seçme deneyimi sunan Müstakil Villam sizin için en iyisini hedefler. Eğer tercih ettiğiniz yer bir muhafazakâr villa ise bunu ‘Tipler’ butonunda kolayca bulup işaretleyebilirsiniz. Bundan sonraki adımda kişi sayısı ve giriş çıkış tarihlerini ilgili yere giriniz. Giriş ve çıkış tarihiniz kesin değilse 3 gün önce ya da sonra müsait olan seçenekleri de rahatlıkla görebilirsiniz. Balayı için bir muhafazakâr villa bakıyorsanız 2 kişilik yerleri inceleyebilirsiniz. Burada özel balayı konutları bulmanız da mümkündür. gitmek istediğiniz bölge içinse ‘Bölgeler’ butonundan çıkan şıklar arasından tercih yapmanız seçenek fazlalığı açısından zor olabilir: Müstakil Villam pek çok şehirde birbirinden güzel ve kaliteli hizmet veren villaları önünüze sunar. Antalya, İzmir gibi çok sevilen turizm cenneti kentlerdeki seçenekleri ilçelere göre de ayırıp detaylı inceleyebilirsiniz. Sonraki aşamada özelliklere iyice göz atmanı tavsiye edilir. Oyun ve etkinlik alanı butonlarıyla uygun olanlar karşınıza gelecektir. Eğer hayalinizde manzaralı bir muhafazakâr villa varsa detaylı incelemeleriniz sonucu bunları görebilirsiniz. Otopark ve aracın gerekliliği faktörü de yine yapacağınız seçimlerde önemlidir. Site içinde detaylar kısmında yine bu bilgilere erişmeniz son derece kolaydır. Tüm bunların yanında Müstakil Villam size en uygun muhafazakâr villayı yine en uygun fiyat aralıklarıyla sunmaktadır. İstediğiniz fiyat aralığındaki ve sizin için en güzel şartlara sahip villaya rahatça ve güvenli şekilde erişebilirsiniz.

Arama Yapın
Çok Okunanlar
12.01.2023 Yeni Trend Fethiye Devamını Oku
12.01.2023 Kiralık Balayı Villası Devamını Oku
12.01.2023 DİĞER SAFLARDAN FARKIMIZ ? Devamını Oku
12.01.2023 FETHİYE TATİLİNDE NELER YAPILABİLİR Devamını Oku
12.01.2023 Neden Yazlık Kiralık? Devamını Oku
12.01.2023 Kiralık Villa Tatili Devamını Oku
12.01.2023 Tatilin Faydaları Devamını Oku
12.01.2023 BALAYI TATİLİ Devamını Oku
12.01.2023 Kiralık Villa Seçimi Devamını Oku
12.01.2023 Uygun fiyatlı ve konforlu kiralık villa Devamını Oku
Son Yazılanlar
11.05.2023 Ekonomik Tatil Yapmanın İpuçları Devamını Oku
12.01.2023 Selçuk Kiralık Villa Devamını Oku
12.01.2023 Özel Villalar Devamını Oku
12.01.2023 Muhafazakâr Villalar Devamını Oku
12.01.2023 Marmaris Kiralık Villa Devamını Oku
12.01.2023 Kuşadası Kiralık Villa Devamını Oku
12.01.2023 köyceğiz kiralık villa Devamını Oku
12.01.2023 Konyaaltı Kiralık Villa Devamını Oku
12.01.2023 Rahat Tatillerin Başrolü Devamını Oku
12.01.2023 Kiralık Apartlar Devamını Oku
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Extra temizlik ₺0,00
İndirim ₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece ₺0,00