• Beğendiklerim
  • Henüz Hiç Favori Eklemediniz.
Müşteri Hizmetleri +90 (252) 611 11 19
WhatsApp Destek
× Müşteri Temsilcileri

Patara, Türkiye’nin en uzun plajıdır. Arka planda güzel kum tepelerinin tadını çıkarmak için bu kumlu sahil boyunca 12 km'lik bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Patara, Türkiye’nin en uzun plajıdır. Arka planda güzel kum tepelerinin tadını çıkarmak için bu kumlu sahil boyunca 12 km'lik bir yürüyüş yapabilirsiniz. Patara plajı, yoğun sezonda bile sahilde yürüyüş yapmaktan veya ata binmekten hoşlananlar ve kalabalık olmayan doğal bir kumsal arayan güneşlenenler ve yüzücüler için bir zevktir.

Tek başına bunun Patara'yı ziyaret etmek için yeterli bir sebep olduğunu düşünürsünüz ama bu, sahile ulaşmak için geçtiğiniz antik kentin hakkını vermediğiniz anlamına geliyor. Aslında Patara plajının adını Patara antik kentinden aldığı yer burasıdır.

Etkileyici Patara

 

Dürüst olmak gerekirse, hangisinin en etkileyici, bozulmamış kumsal mı yoksa ona bitişik antik kalıntılar mı olduğunu söylemek zor. Bu kumsalın bu kadar bozulmamış olmasının iyi bir sebebi var: korunan bir alan. İki defa! Tüm plaj, yerleşik (ve korumalı) Caretta Caretta Kaplumbağaları nedeniyle ve ayrıca bir kategori arkeolojik sit alanı olduğu için korunmaktadır.

 

Ayrıca Patara sahilinin arkasındaki köy olan Gelemiş, henüz hiçbir tur operatörünün dikkatini çekmedi. Yerel ve aile tarafından işletilen işletmelerin büyüleyici konaklama yerleri ve yerel olarak üretilen yiyecekler sunduğubirçok yer bulunmaktadır. Sahilde bulacağınız tek insan yapımı şey, Belediye tarafından işletilen küçük bir ahşap kafedir. Bunun dışında 12 km'lik alan el değmemiş bir kumsal için hazırsınız.

Arkeolojinin Güzelliği: Antik Patara

Bronzlaşırken neden bir kültür fotoğrafı çekmiyorsunuz? Patara harabelerini dolaşın. Plaja ulaşmak için yanlarından geçmeniz gerektiği için onları kaçıramazsınız. Sahne olağanüstü, bir tarafta kum tepeleri, arka tarafta dağlar ve arada bir yerde yaban hayatı olan bir lagün. Patara'nın Roma döneminde etkili bir şehir olduğunu anında anlayacaksınız. Kısmen restore edilmiş kalıntıların anlatacak büyüleyici bir hikayesi var.

Patara, diğer şeylerin yanı sıra bir Tiyatro, birkaç Tapınak Mezar, bir Konsey Odası veya Bouleuterion ve Sütunlu bir Caddeye ev sahipliği yapmaktadır. Bu tarihi güzellikleri yakından görmek için kaş bölgesini ziyaret ederken kaş kiralık villa seçeneklerimize mutlaka göz atmalısınız.

Tarihte Patara

 

Likya'nın altı büyük şehrinden biri olan Patara, gelişen bir ticaret işletmesine sahipti ve çok zengindi.

İlginç konumu ve refahı, onu fetheden ve şehrin uzak ucunda önemli bir deniz üssü kuran Büyük İskender'in de dikkatini çekti. Roma Valisi Patara'yı idari makam yaptı ve yine Roma Dönemi'nde şehir tüm Likya ve Pamphylia vilayetlerinin başkenti oldu.

Çöküş, Geç Roma Dönemi'nde bir yerde başladı. Yüzyıllar boyunca Patara hem boyut hem de önem açısından küçülmeye devam etti. Nihayet liman silindiğinde, Patara'nın sonunun yaklaştığı anlamına geliyordu. Görkemli binalar bakıma muhtaç hale geldi ve sonunda kuma gömüldü. Neyse ki, Patara'daki kazılar, bazıları titizlikle restore edilmiş muhteşem binalarını ve yapılarını ortaya çıkardı.

Mettius Modestus Kemeri

 

Patara'ya vardığınızda fark edeceğiniz ilk simge yapılardan biri de Mettius Modestus Kemeri. Üç tonozlu bu zafer paktı, Patara'nın simgesi olmuştur. Kemer, Likya ve Pamphylia genel valisi Mettius Modestus adına Patara halkı tarafından yaptırılan, 10 metre yüksekliğinde devasa bir yapıdır. Kemer yakınlarında, çoğunlukla Likya Lahitlerinin bulunduğu bir Nekropol göreceksiniz. Kemerin yaklaşık 50 m güneyinde, MS 1. yüzyıldan 4. yüzyıla kadar kullanılmış olan Sekizgen Havuzun kalıntıları vardır.

Patara'dan İlginç Bilgiler

Patara çok gerilmiş ve eski şehrin her köşesinde kalıntılar var gibi görünüyor. Ayrıca eski Ambar olan oldukça büyük bir bina göreceksiniz. Yanında başka bir Tapınak Mezarı, Pseudoperipteral Tapınak Mezarı var. Asıl siteye girmeden önce, sadece birkaç isim vermek gerekirse, birkaç Necropolis, Tapınak Mezarları, Seramik Fırınlar veya Liman Hamamları ile karşılaşıyorsunuz.

Liman Hamamları'nın yanında Leto'nun Palmiye Korusu bulunmaktadır. Yemyeşil palmiye ağaçlarından oluşan bir vaha ve onlarla birlikte gelen hikaye. Efsane, Tanrı Apollon'un Leto ve Zeus'un oğlu olduğunu belirtir. Leto, Hera'dan sonra kıskanç bir öfke içinde Apollo ve Artemis'i doğuracak bir yer aramak zorunda kaldı, ondan kaçınmak için tüm toprakları heceledi. Sonunda okyanus tabanına bağlı olmayan bir ada bulduğunda, doğum sancısı onu vurdu. Leto kollarını bir palmiye ağacının etrafına dolayıp yumuşak çayırın üzerinde diz çökerken, toprak altında sevinçle güldü. Apollo o zaman doğdu.

Antik kaynaklar Delos'tan bir yer olarak bahsediyor. Yine de günümüz modern edebiyatı, kayalık Delos'un tanıma uymadığını kabul ederken, Patara'daki palmiye korusu tüm kutuları işaretliyor.

X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Extra temizlik ₺0,00
İndirim ₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece ₺0,00